Egy év múlva végeznek

2022.04.26. 11:30

Jövő tavaszra négysávosra fejlődik a 67-es füredi szakasza

2023 áprilisára készülhet el a 67-es út kaposfüredet elkerülő szakasza. Rá másfél évre pedig a látrányi szakasz - hangzott el a hétfői helyszíni sajtótájékoztatón. Miután elkészülnek az útépítéssel, visszaterelik a forgalmat, így a zaj- és porterheléstől mentesülnek a környező települések. Szita Károly polgármester elmondta: a beruházás folytatásaként a baranyai megyeszékhellyel, Péccsel 2*2 sávos összeköttetést valósítanának meg.

Góz Lilla

Fotó: Lang R.

Jövő áprilisra készülhet el a 67-es út Kaposfüredet elkerülő szakasza – hangzott el hétfőn a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. Délelőtt is javában dolgoztak a szakemberek a füredi körforgalomnál, a mixerautóból éppen a vashálózott hídpillért öntötték ki. Pár méterrel arrébb pedig már aszfaltozták az utat Kaposfüred határában. 


– Jelen pillanatban a 67-es út két szakaszon épül – mondta el Németh Zsolt, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója. – Kaposfürednél burkolat- és aszfaltalapréteg rakása zajlik, a felüljárón pedig a gyalogos- és kerékpárutat építik. Látránynál pedig a földmű készül. A kaposfüredi szakasz 2023 áprilisára készülhet el, másfél év múlva pedig a látrányit nyitják meg. Kiemelte: miután elkészülnek a beruházások, visszaterelik a forgalmat, így a zaj- és porterheléstől mentesülnek a környező települések. 

Fotók: Lang R. 


– Épül a 170 hektáros ipari park a régi lőszerraktár helyén Kaposváron, ami annak köszönhető, hogy 2x2 sávos gyorsforgalmi út köti majd össze a somogyi megyeszékhelyet az M7-essel – mondta Szita Károly a sajtótájékoztatón. 

Forrás: Lang Róbert

A polgármester kiemelte: a város célja, hogy mindenki dolgozhasson és magasabb munkabért kaphasson. – Nem állunk meg, megyünk tovább – tette hozzá Szita Károly. – Elemi érdekünk, hogy a szomszédos megyeszékhellyel, Péccsel 2x2 sávos összeköttetésünk legyen, hiszen sokan járnak onnan Kaposvárra tanulni, dolgozni. Bízunk benne, hogy 2030-ig elkészül a beruházás. 

Forrás: Lang Róbert

Hozzátette: Szigetvár irányába folytatódna az útfejlesztés, ami kapcsolódna az M6-os úthoz, balra kanyarodva Pécset, jobbra az országhatárt érhetnénk el. 

Forrás: Lang R

ó


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában