Karrier

2022.04.17. 20:53

Mindig van idő váltani, ha az élet úgy hozza

Előző cikkünkben már bemutattunk egy kaposvári fiatalt, aki nem mindennapi tevékenységet folytat garázsában. Most is egy hasonló, de még fiatalabb egyéniséget mutatunk be, akiről nem feltételeznénk, hogy egy olyan foglalkozást űz, amit csak eddig tévékben a “nagyoknál” láthattunk.

Szőke Krisztián

Forrás: Horváth Bence

Horváth Bence még csak 18 éves, és pályaválasztás előtt áll. A mai világban ebben a korban szinte nincs is nagyobb problémája az embernek mint, hogy hova adja be a jelentkezését. Vajon elég pontja lesz a teszt elvégzése után? De a legnagyobb kérdés, hogy amit akkor választottunk, valóban azt szeretnénk-e felnőtt fejjel is végezni. Bence számára ez a kérdéskör szinte teljesen körvonalazódott, hála az online világnak, és azon belül is egy játéknak. Mint a legtöbb korabeli gyerek, elengedhetetlen napi programja a számítógépen játszani a virtuális, online térben a barátokkal. A játékot úgy kell elképzelni, hogy van egy zárt focipálya, ahol autók segítségével kell gólt rúgni az ellenfél kapujába. 
 

Szóval mondhatnánk rá azt, hogy focis játék? – nem mert ott vannak karakterek, virtuális emberek, akiket irányítunk. 
Akkor ez egy autós játék? – nem, mert itt nem pusztán a gyorsulás és a versenyzés a cél, hogy melyik autó ér be előbb a labdával a kapuba, hanem a taktika és az ügyesség is szükséges hozzá, – válaszolta kérdésünkre a fiatal tanuló. 
– A Rocket League egy olyan játék, ami különleges a kategóriájában, mert nincs amibe ez beletartozhatna. Tulajdonképpen az alkotók egy olyan számítógépes játékot hoztak létre, amit egyelőre még nem lehet kategorizálni – mondta Bence.

A tanuló életében a játék csak a szórakozásról szólt, majd 2015-ben, amikor már elterjedt a játék, rendeztek versenyeket, amiken elindult, de nem nyert. 2019-ben viszont fordult a kocka, amikor ismét rendeztek  egy rocket league versenyt, és erre is elment a barátaival. Ezen az alkalmon a játék magyar közösségének egy meghatározó alakja, Matthew, egy beszélgetésük során azt mondta, hogy a Bence hangját el tudná képzelni kommentátorként. Még ugyanebben az évben a fiatal látott egy felhívást egy közösségi oldalon, ahol e-sport kommentátort keresnek, és abban a pillanatban újra eszébe jutott az egykori beszélgetés. Úgy gondolta szerencsét próbál. Ettől kezdve szerves részét képezi a mindennapjainak a e-sport kommentárkodás. 
– Külföldön minden előrébb tart, mint itthon, így az e-sport is. De látni a különféle gamer és e-sport rendezvényeken, hogy egyre több nagyobb cég vesz részt a támogatásba és vonja be magát ebbe a területbe – mondta Horváth Bence
Anyukája elsőre nem tudta hova tenni ezt a fajta aktivitást Bence részéről, viszont apukájával hamar megtalálta az összhangot, ami annak is köszönhető, hogy közelebb áll édesapja a játékokhoz és ehhez az egész e-sport gaming világhoz. Egyiküket sem zavarja az, amivel a fiúk foglalkozik és még támogatják is, mindaddig amíg nem az éjszaka közepén áll neki ordítani egy esemény kapcsán a közvetítés hevében. 
Bence nem tud egy embert kiemelni a tömegből, akire példaképként tud tekinteni. Nem is példaképe van, hanem inkább motivációs forrásként szolgál a csapat, a Hungarian Rocket League Tournament (HRLT) melynek 2019 óta a része. 
Bence nagyon sokáig programozóként szeretett volna érvényesülni a világban, így az informatikát vette célba továbbtanulással kapcsolatban, viszont mióta belecsöppent ebbe a e-sport közvetítői világba megváltozott az értékrendje, és inkább média és kommunikációt szeretne tanulni és maradna ezen a pályán, amit teljes odaadással és kellő motivációval képes csinálni. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában