Őrtilos

2022.04.28. 20:00

Összejött a kápolna felújításának ára

Marosi Gábor

Felújítják az őrtilosi Szent Flórián kápolnát. A beruházás egy részét St. Martin márciusi adománygyűjtő koncertjének 261 ezer forintos bevételéből finanszírozzák. Kelei Zita, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, az egyházközség még ugyanennyi pénzzel támogatta az állagmegóvó felújítást, így több mint félmillió forintból végezhetik el a munkákat. 
– A kőműves már végzett, a falakat bevakolta, már csak kívül és belül kell lefesteni az épületet – mondta Kelei Zita. – Szeretnénk, ha május 4-re, Flórián napjára elkészülne, mert azon a napon tartjuk majd a Flórián-napi búcsút és ezt összekötnénk a kápolnaszenteléssel – tette hozzá a polgármester. 

A 1870-es évek környékén épült kápolna Őrtilos központjában található. Az arra kirándulók azonban eddig belülről nem csodálhatták meg a körülbelül huszonöt négyzetméteres épületet, mert a rossz állapota miatt már több évvel ezelőtt bezárták. 
A település vezetése azt tervezi, hogy a felújítás után látogathatóvá teszik az oltárral és szobrokkal díszített kápolnát. Marosi Gábor 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában