Drága ünnep

2022.04.13. 17:30

Sokba kerül a fészek megtöltése a somogyiaknak

A 100 ezer forintos ajándékra sem sajnálja a pénzt a somogyiak húsvéti nyuszija, derült ki rögtönzött közvéleménykutatásunkból. Az idei húsvét sem lesz olcsóbb, mint a korábbi években, de anyagi helyzettől függően nyílnak meg a magyar családok pénztárcai.

Kovács Gábor

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A megyeszékhely bevásárlóközpontjai környékén már napokkal húsvét előtt megélénkül a forgalom. Sokan ajándékot keresnek, boltról boltra járva. – Éppen azon gondolkodom, hogy mit vegyünk – mondta Csillag Ibolya, egy fiatal kaposvári édesanya. – Négy gyermekem van, nekünk hozzávetőlegesen 50 ezer forintba kerülnek majd az ünnepek. – Sokat nem kell költenünk, mert a gyermekek már nagyok, húsvétra ők már pénzt kérnek, de persze édességet is kapnak – mondta Jancsó Ildikó

A Regio Játék több mint 2400 fős mintán végzett kutatásában a résztvevők 30 százaléka 3-5 ezer forint értékben vásárol húsvéti ajándékot, a szülők egyötöde viszont 10 ezer forintnál is többet szánt a húsvéti meglepetésre gyermekenként. A felmérés összesítette az ajándékok fajtáját is, így megtudhattuk, hogy a legtöbb családban a játékok mellett édességet, mesekönyvet és kifestőt is hoz magával a húsvéti nyuszi. Az öt legnépszerűbb játékkategóriába tartoztak tavaly húsvétkor a kreatív, fejlesztő játékok, a szabadtéri játékok, a társasjátékok, a legókészletek és a plüssjátékok. 

A megkérdezettek 31 százaléka már több héttel az ünnep előtt beszerzi a húsvéti meglepetéseket, 53 százaléka egy-két héttel korábban veszi meg a húsvéti ajándékokat. A játékkereskedőknél forgalom szempontjából a karácsony után a húsvét az év második legerősebb időszaka, a teljes éves forgalmuk közel 10 százalékát gyűjtik be ilyenkor. 
 

Palavicsné Grinovicz Bianka (Kaposvár): 
– Nagyon sokat nem költünk húsvétkor a családban, mert mi egyébként is gyakran megajándékozzuk egymást. A mi ajándékunk a szeretet. A folyton rohanó világban az az igazi ajándék, hogy együtt lehetünk végre, és húsvétkor meglátogatjuk a rokonokat. Forrás: Lang R.

 

Magyar Attila (Kaposvár): - Örömmel mondhatom, hogy az idei húsvét különleges lesz, mert hazalátogaott a fiúunokám, Münchenből. A szülei külföldön élnek, húsvétra általában sokféle ajándékot vásárolunk, nagy a család. A számításaim szerint összesen akár százezer forintot is elölthetünk az ünnepekre. Forrás: Lang R. 

 

Csorba Katalin (Kaposvár): 
– Két unokám van, egy 3 éves és egy 4 éves, és fejenként tízezer forintot fordítunk az ajándékaikra. Már előre megvettünk minden ajándékot, sokat készültünk az ünnepre. Az ajándékok között minden bizonnyal a sláger a legó lesz, de nem maradhat el a lufinyusziba rejtett édesség sem. Forrás: Lang Robert Kaposvar

 


Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában