Koncert kicsiknek

2022.05.11. 18:09

Megzenésített versek a Dózsa utcai fák alatt

Óvodásokkal telt meg a Somogy Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Társulat udvara.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A Kultúr Találka zenekar izgalmas gyermekműsorral készült a kicsiknek. 
Izgatottan fészkelődtek a székeken az óvodások hétfőn délelőtt. Többen közülük már az első taktusokat is tapssal díjazták. – Lennék kisgyermek című műsorunkkal leptük meg az óvodásokat és bízunk benne, hogy ebből hagyomány lesz – mondta el Orlik István, a zenekar vezetője. Hozzátette: a Kultúr Találka zenekart 2013-ban alapította feleségével, Verával. 

Repertoárjuk igen széles, szülőként természetesen gyerekek számára is készülnek műsorokkal. – Döme Zsuzsa küldött nekünk egy verseskötetet – Pipacs: versek a családnak címmel – és nagyon jó verseket találtunk benne, amelyeket megzenésítettünk – mesélte a kezdeteket Orlik István

Horváth László Árpád, a Somogy Megyei Tudományos és Ismeretterjesztő Társulat elnök-igazgatója elmondta: a koronavírus-járvány idején találták ki, hogy a kaposvári székházuk mögött a fákkal övezett füves területen szervezzenek szabadtéri programokat. A programból hagyomány lett, a helyszín pedig egyre kedveltebb. A gyerekek ezúttal is nagyon élvezték az interaktív előadást, volt, aki táncra perdült, mások pedig folyamatosan tapssal díjazták a műsort. 
– Nagyon tetszenek a dallamok, jó hallgatni – mondta el Sulcz Máté, aki a Bóbita csoport tagjaként a Fésűs Éva Központi Óvodából érkezett. – Nagyon örültünk a meghívásnak és szerencsére az időjárás is kegyes hozzánk, a gyerekek pedig nagyon szeretik a zenés vagy bábelőadásokat – mondta el Bóla Mária óvodapedagógus. Hozzátette: az oktatási intézményben kiemelt figyelmet kap a művészeti nevelés, amelynek a zene és a tánc is része. 
 

Forrás: Lang R.

 


Fotók: Lang Róbert


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában