Sokoldalú fiatalok

2022.05.10. 18:00

Színpadot adtak a város tehetséges fiataljai alá

A nagyatádi fiatalok egyre szélesebb körét képviseli a pár évvel ezelőtt alakult „NaFigyelj” („Nagyatádi fiatalok gyertek, lépjünk a jövőnkért!”) csoport. Nem csak a korosztály érdekeit igyekszik képviselni, de programokat is kínál a szervezet.

Györke József

Nagyatád, itt vagyok! címmel tehetségkutató versenyt szervezett a civil szervezet a Rinya menti településen. Első alkalommal ajánlottak bemutatkozási lehetőséget az ifjú helyi tehetségeknek, a válogatón szereplő produkciók nagy sikert arattak. A tehetségnaphoz kapcsolódóan kiállítás nyílt a képzőművészeti és a digitális kategória versenyzőinek pályamunkáiból a Nagyatádi Kulturális és Sportközpontban. A zsűri 34 pályázót, 17 pályamunkát juttatott tovább. Másnap a színpadi kategóriák versenyzői mutatták be tudásukat. Versek, táncok és zenei előadások tették változatossá a válogató műsorát. A következő elődöntő szeptember 17-én lesz, majd az onnan továbbjutók novemberben küzdenek meg a legjobb helyezésekért. 

Forrás: Györke J.

Fotó: Györke J.

 

Generációk harca, palacsintafesztivál; a nagyatádi fiatalok érdekeit képviselik

Az érdekképviselet mellett hasznos szabadidős programokat szerveztek, hogy megmozgassák a nagyatádi fiatalokat. Az évek során rendeztek többek között palacsintafesztivált, 24 órás úszást, Generációk harca címmel strandvetélkedőt, vegapizzasütő versenyt, kerékpáros és gyalogos túrákat, humorestet, zenekarok és énekesek versenyét. A rendezvényeik nem csak a fiatalságot vonzzák ma már, hanem egyre több idősebb korú is ellátogat a programokra. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában