Kiváló tanulók

2022.06.09. 18:33

A tudást ünnepelték, amiben hisznek

A szakképzésben résztvevő oktatók és tanulók közös teljesítménye nélkül nem léphet előre Somogy gazdasága – hangsúlyozták azon a díjátadón, melyen a Siófoki Szakképzési Centrum adta át elismeréseit a 2021/22-es tanév végén. A rendezvényt csütörtökön tartották az egyik fonyódi étteremben.

Kovács Gábor

Fotó: TIBOR KOVACS

1974 óta van otthon a szakképzés Fonyódon, és dél-balatoni régióban a Siófoki Szakképzési Centrum (SSZC) négy városban és öt iskolában tevékenykedik. 2019-ben 20 százalékkal nőtt a náluk tanulók száma. Hagyományosan a tanév vége felé közeledve osztanak elismeréseket a példamutató szorgalmú diákoknak, és a versenyeken kimagasló eredményeket elérő növendékeiknek. 

– Nehéz évünk volt a járvány miatt, de a munkánk minőségét sok sikeres szakmai vizsga bizonyította – mondta köszöntőjében Horváth Péter főigazgató. – Olyan invenciókkal is büszkélkedhetünk, mint a Balaton 4.0  szakmai verseny, vagy az országosan egyedülálló Gasztroakadémia. A demográfiai mutatókat tekintve sejthető, hogy a szakképzés jövője a felnőttek növekvő szakmai oktatásában rejlik. 

Tizennegyedik alkalommal adták át a kiváló tanulók és oktatók díjait, és tavaly alapítottak egy kiváló partner díjat, amely az idén újra gazdára talált – emelte ki Szamosi Lóránt, a SSZC kancellárja. A hamarosan lezáruló tanévben a siófoki székhelyű Balatoni Hajózási Zrt. nevében Veigl Gábor vezérigazgató vette át az elismerést, illetve a marcali Kétmester Kft. kapott kiváló partneri oklevelet, ezt Ható András ügyvezető vette kézhez. A diákok sem távoztak üres kézzel, mert megköszönték nekik, hogy öregbítették iskoláik hírnevét.

Forrás: TIBOR KOVACS

Díjat kapott Gereben Zsófia, a SSZC Hikman Béla Szakképző Iskola 13 osztályos tanulója, aki női szabó végzettségű, és idén érettségizik. Hasonlóan díjazták Torma Boglárkát, a Krúdy Technikum és Gimnázium 10.-es diákját, aki egy országos környezetvédelmi vetélkedőn mérette meg magát. Kiváló diák oklevelet vett át Puskás Dániel, a Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola 10.-es diákja, aki az országos szakképző iskolák közismereti szaktárgyi versenyén hatodik helyezést ért el. Elismerésben részesült Kiss Attila, a Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola 12.-es tanulója, aki épületgépész technikusnak tanult, és évente több tantárgyból is dicséretes jelest kapott. Díjazták Garamvölgyi Lilla, a Mathiász János Technikum és Gimnázium 12. évfolyamos diákját, aki kitűnő eredménnyel képviselte iskoláját egy középiskolai angol műfordító verseny döntőjében. A rendezvényen köszöntőt mondott Erdei Barnabás, fonyódi alpolgármester, aki kijelentette, hogy a város számít a szakképzésre, és a szakképzés is számíthat Fonyód támogatására. 

Forrás: TIBOR KOVACS

 

A legkiválóbb tanárok munkáját is elismerték

Díjat vehetett át Szántó Angéla, a Hikman Béla Szakképző Iskola igazgatóhelyettese, matematika-testnevelés szakos pedagógus, aki egyben Marcali kézilabdaedzője. Elismerést kapott Kálóczi József, a Baross Gábor Technikum és Szakképző Iskola testnevelő tanára, aki öt danos karate mester, és teljesítmény túrákat szervez. Dicsérő oklevelet érdemelt ki Varga Éva Katalin, a Mathiász János Technikum és Gimnázium angol nyelvtanára, valamint Leányvári Krisztina, a Krúdy Gyula Technikum és Gimnázium szakoktatója, aki rendszeres zsűritagja és szereplője gasztronómiai rendezvényeknek és műsoroknak. Díjazták Grüblné Krekovics Gabriella munkáját, mert a Bacsák György Technikum és Szakképző Iskola pedagógusa szívügyének tekinti az anyanyelvi tehetséggondozást és az irodalmi nevelést.        

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában