Fesztivál

2022.06.06. 10:49

Ismét a csuszáé lehetett a főszerep Csurgón

Két év kihagyást követően ismét megrendezték a hagyományosan június első szombatján tartandó fesztivált.

Györke József

Tizenöt csapat kezdett sürögni a bográcsok körül. Amíg főtt az étel, aközben megemlékeztek Trianonról az Országzászlónál. Az önkormányzati tűzoltók felvonták, majd félárbocra engedték az állami zászlót. A megemlékezés szónoka Simicskó István országgyűlési képviselő, a KDNP frakció vezetője volt. 

Kiemelte, hogy célunk továbbra is a közösség megtartása, továbbra is harcolunk nemzeti kultúránkért. Súlyos hibát követtek el a nagyhatalmak, ami egy újabb háborúhoz vezetett. Az „Országzászló” előtt hajtunk fejet és emlékezünk őseinkre, elődeinkre, akik a hazáért küzdöttek. Szomorúsággal és aggodalommal tölti el szívünket a szomszédban folyó háború. A megemlékezés végén elhelyezték az emlékezés és a tisztelet koszorúit.

A nagyszámú zsűri megkezdte munkáját ezt követően Weisz Péter elnökletével és Bede Róbert mesterszakács szakmai irányításával. Megtekintették a készítés menetét, kóstoltak, ha már úgy állt az étel. A zsűri asztalához már csak számmal ellátott étel került. Sokféle ételt kellett megkóstolniuk, ugyanis volt főétel és köret is külön kategóriában. Főételek közt első lett a Garage Team csuszi koma nyelves étele. Második az Őszirózsa Nyugdíjas Klub túrós csuszája sült kacsacombbal. Harmadikként a Gasztro-sokk gyümölcsös csuszája, márványsajtos, fűszeres csirkemell csíkokkal. Köretek közt első a „Tértivevény” csirkepaprikása, második az Alsoki Idősek Klubja kakas pörköltje, harmadik a porrogszentkirályiak csülökpörköltje lett. Négy csapat kapott különdíjat, köztük a Durdevácról érkezett hölgyek csapata.

Több helyszínen is kínáltak programokat a szervezők. Volt búcsúi hangulatot keltő bazársor gyerekringlissel, céllövöldével, légvár, gokart, egészségügyi szűrés, és még sok más.

A többséget a színpad vonzotta, ahol Lakics Balázs, Magyar Rózsa, Bereczki Zoltán dalai és a Brazil Szamba Show kötötte le a figyelmet. Felléptek a Decsi fivérek, valamint a Drávagyöngye táncosok Füstös Gábor betanításában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában