Támogatás

2022.06.23. 17:25

Új életmentő készüléket kapott a Marcali Mentőállomás

Egy Lucas 3 típusú mellkasi kompressziós készüléket kapott az Országos Mentőszolgálat Marcali Mentőállomása a Marcali Mentők Közalapítványtól.

Mentősruhában: Marcali mentőállomás vezetője, Buni Roland

Mencseli Imre, a közalapítvány elnöke az átadó ünnepségen elmondta: a készülék több mint 5 millió forintba került, amit önerőből nem tudtak volna finanszírozni. Ezért korábban szerveztek egy olyan szakmai napot, ahol önkormányzatoknak, cégeknek, különböző szervezeteknek és magánszemélyeknek mutatták be a készüléket. Végül 27 támogató felajánlásával sikerült beszerezni az életmentő eszközt.

Börzöli Zoltántól, az Országos Mentőszolgálat megyei vezető mentőtisztjétől megtudtuk: Somogyban négy ilyen készülék van.  Rendkívül fontos szerepe van az újraélesztési folyamatban. Emellett kiváltja azt a személyt is, aki a bajba jutott mellkasát nyomja, így felszabadul két kéz, ami más módon segítheti a sikeres beavatkozást.

Az átadó ünnepségen jelenlévő támogatók közül Huszti Gábor, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke arra is kitért, hogy a Marcali Mentőállomás tevékenységét, kollektíváját szeretnék felterjeszteni a megyei értékek közé. Szijártó Ferenc, a marcali Zhiel-Abegg Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt: elindítottak egy olyan kezdeményezést, amiben a dolgozók dönthetnek arról, hogy félévente kik kapjanak 100-100 ezer forint támogatást a cégtől. Ebben a félévben a dolgozók a Marcali Mentőállomásra szavaztak.

Bereczk Balázs, Marcali alpolgármestere pedig előrevetítette, hogy a minőségi szolgáltatást a városba költöző légi mentőszolgálat is tovább erősíti. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában