Gyarapodó közösség

2022.08.29. 14:35

Ismét lombosodott az életfa a városligetben

Harsányi Miklós

Fotó: Muzslay Péter

Újabb 83 levéllel gazagodott az életfa Kaposváron,  Szita Károly, a város polgármestere köszöntötte a hétfői ünnepségen a családokat. Közel 300-an vettek részt a rendezvényen; szülők, nagyszülők és baráti társaságok népesítették be a Városligetet.

A program még 2006-ban kezdődött, az idén ez volt a harmadik, utolsó előtti ünnepség. Hétfőn a 2021 május 1. és július 31. között született gyermekeket köszöntötték, nyitányként Sugár Kinga, a Füred Rock Szín Kör tagjának előadását hallgathatták meg az érdeklődők. Az apróságokat fagyival, lufival várták.

– A város jelképévé vált az életfa, s az, hogy itt időnként találkozunk  – hangsúlyozta  Szita Károly, Kaposvár polgármestere. – Azt, hogy milyen jelképet állít egy közösség, egy város, az nagyon sok mindent elárul a lelkületéről. S két dolgot mindenképp üzen: az egyik a  hála és a másik a köszönet.

A polgármester – a nagyobb közösség nevében –  köszönetet mondott a szülőknek, hogy megajándékozták a kaposváriak közösségét a csodával, a kisgyermekükkel.

Az emléklapokat – rajtuk a fára került levél bronzmásolatával – szokás szerint Szita Károly polgármester adta át. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában