Időszerű népszerűsítés

2022.08.18. 09:06

Táborban az orosz hagyományőrzők

Az orosz nyelvvel és kultúrával, művészetekkel és hagyományokkal ismerkedtek meg a fiatalok az Orosz Hagyományőrzők Kaposvári Egyesületének nyári kaszói táborában, még Augusztus második hetén.

Ma. G.

Szeiber Ljudmila az egyesület kulturális programfelelőse lapunknak elmondta, az augusztusi táborban összesen tizenkét fiatal és három felnőtt vett részt felhívásukra. Az ötnapos eseménynek az volt a célja, hogy a diákok minél jobban megismerjék az orosz hagyományokat. Természetesen a tanulás mellett a játékra és a szabad foglalkozásra is jutott idő az egyhetes együttlét alatt. A fiataloknak többek között kézműves programokat is szerveztek. A gyerekek ellesték az üvegfestés és a bábkészítés alapjait, de kipróbálták a kisvasutat és a lombkorona-tanösvényen is végigsétáltak. 
Szeiber Ljudmila hozzátette, a táborban kizárólag magyar fiatalok voltak. A többségük nem beszélte az orosz nyelvet, de volt köztük olyan diák is, aki már haladó szinten kommunikált és hamarosan nyelvvizsgázik majd. Megtudtuk, hogy terveik szerint az egyesület minden évben megszervezi majd a hagyományőrző orosz tábort. 
 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában