Helyi közélet

2022.09.16. 08:30

A NEKA egyengeti a fiatalok útját is

Mocsai Tamás ügyvezető igazgató elmondta: a péntek délig tartó konferencián azt vizsgálják, illetve azt a témát járják körül, hogyan lesz a tehetségből teljesítmény.

Gyeszát Zs.

Fotó: Németh Levente

 Mint lapunknak elmondta, az akadémia elsősorban tehetséggondozással foglalkozik, s fontos kérdés számukra, hogy a játékosok miként tudják kamatoztatni a tanultakat a későbbi profi sportban és a mindennapokban. Mocsai Tamás hozzátette: neves előadókat hívtak meg a sport, a gazdaság, a média és a kultúra területéről, akik valamennyien a saját szakterületükről mesélnek az előbbiek tükrében. A NEKA ügyvezetője azt is elmondta, hogy minden év mérföldkövet jelent az életükben, az idén már kettő NB I.-es csapattal szerepelnek a felnőttek között. Fiatal tehetségek alkotják a csapatokat: a fiúk nem érik el a huszonegy éves átlagéletkort, a lányok pedig a tizenkilencet sem, ami unikumnak számít az akadémia vezetője szerint. 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában