Somogyi sikerek

2022.09.27. 16:07

Brillíroztak a vései és a böhönyei tűzoltók is

Két bronz és két aranyéremmel tértek haza a somogyi tűzoltók a hétvégi Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokságról, Berettyóújfaluból. A Böhönyei Önkéntes Tűzoltó Egyesület két bronzéremmel, míg a Vései Önkéntes Tűzoltó Egyesület két aranyéremmel tért haza a hétvégi megmérettetésekről.

Szombaton ért véget a kilenc fordulóból álló Országos Kismotorfecskendő Szerelési Bajnokság. A mindent eldöntő záró fordulónak a Hajdú-Bihar Megyei Berettyóújfalu adott otthont, amelyen a böhönyei tűzoltók is képviseltették magukat. Az idei utolsó versenyre úgy érkeztek a somogyiak, hogy megőrzik a kiharcolt harmadik helyüket, esetleg még egy lépcsőfokot feljebb is lépnek a dobogón. A mezőnyben még számos csapat esélyes volt a bronzéremre, azonban a böhönyeiket sem modern, sem retró kategóriában nem lehetett letaszítani a dobogóról. Ezzel a 130 éves egyesület fennállása óta a legnagyobb sikerét érte el. (A csapat tagjai: Mencseli Imre, Benke Bence, Dézsi Lóránt, Fejes Péter, Garai Balázs, Garai Bence, Garai Norbert, Hidasi Tamás, Kemény Ambrus, Kopácsi Zsolt, Molnár Zoltán, Nagy Bertalan, Nagy László, Szita Ferenc).  

 

A XV. Nemzetközi, a VII. Kárpát-Haza és a VI. Visegrádi Négyek Hagyományőrző Tűzoltó versenyére pedig a vései önkéntes tűzoltók neveztek, számos hazai és külföldi csapat mellett. Budapest, Babér utcája megtelt a múlt században használt tűzoltó egyenruhába öltözött hagyományőrzőkkel, akik teljes elszántsággal és beleéléssel teljesítették az előttük álló nehéz, ám szórakoztató feladatokat. A kocsifecskendő szerelésben a somogyi tűzoltók (Leposa Róbert, Pintér Balázs, Szita Róbert, Vida Ferenc, Németh Balázs, Bertók Viktor, Leposa Barnabás, Pintér Krisztián) a magyar és a nemzetközi mezőnyben is aranyérmet szereztek, öregbítve ezzel Somogy megye hírnevét. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában