Nem vakszerencse

2022.09.24. 16:22

Kártyajátékosok fellegvára lett a simonfai kulcsosház

Szombaton tarokk kártya versenyt rendeztek Simonfán, nemrégiben felújított és többször is ünnepélyesen átadott kulcsosházban.

Barkóczy László

– A tarokk kártyajáték nagyon népszerű hazánkban – kezdte beszámolóját Tóth István, a verseny főszervezője. – Mégis sokan összekeverik a nagyon hasonló nevű tarott kártyajátékkal. Ez egy nagyon ősi játék, francia, olasz, magyar gyökerekkel. Az első említések erről a játékről már a tizenötödik századi dokumentumokban is fellelhető. A versenytarokknak három fajtáját játszák nálunk Magyarországon, mi itt Simonfán az úgynevezett Paskievics tarokkot szabályai szerint mérjük össze tudásunkat, és szerencsénket.

A tarokk kártya szabályairól itt olvashatsz részletesen!

A simonfai versenyen 62 kártyás ült asztalhoz, hogy jó taktikával felülkerekedjen a többi versenyzőn. Tóth István elmondta, hogy ez a létszám a hazai versenyeket tekintve nagyon magas szám, és nagyon örül, hogy az általa szervezett verseny máris ilyen nagy népszerűségre tett szert.

A tíz fordulós országos versenysorozatnak a simonfai volt a nyolcadik állomása. Még kétszer kell a játékosoknak asztalhoz ülni ebben az évben, hogy magyar bajnokot lehessen avatni.

A versenyzők négy kört, robbert játszottak egy-egy alkalommal. Körönként 16 partit játszottak, majd értékelés és újrasorsolás következett. Ebéd után már erősorrend szerint játszottak egymással a versenyzők.

 

Tóth István szerint a versenyzők nagyra értékelik, és szeretik a nemrégiben teljesen megújult simonfai kulcsosházat. Többen nem csak játszani érkeztek a helyszínre, de egy vagy több éjszakát is ott öltöttek, hogy jobban megismerjék a környéket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában