Eszközfejlesztés

2022.09.26. 15:27

Jövő ősztől a legmodernebb kezelést kaphatják a betegek Kaposváron

Nyolcszáz millió forintos fejlesztés valósul meg a kaposvári kórház sugárterápiás eszközparkjában az intézménytől származó információk szerint.

Góz Lilla

A Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Centrumának sugárterápiás egysége évente mintegy 1200 új beteg kezelését látja el. 

A daganatos megbetegedések folyamatosan emelkedő száma miatt is indokoltak a fejlesztések, amelyek keretében most a Kaposi Mór Oktató Kórház 2022-ben 800 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében sugárterápiás eszközparkjának fejlesztésére. Ezek melynek üzembe helyezése 2023 őszén várható. Egy új lineáris gyorsító beszerzése, a tervező-és adminisztrációs rendszer modernizálása és egy komplex brachyterápiás eszközfejlesztés valósult meg a programban. 

Az új lineáris gyorsító rendkívül gyors, modern kezelésekre képes, kialakítása ideális mind a gyógyító, mind a tüneti radioterápiás kezelésekhez. Megnyitja a lehetőséget az adaptív kezelések előtt, amikor a daganat és a védendő szervek pillanatnyi állapotához igazítják a besugárzási tervet. 

A fejlesztésnek köszönhetően két gépen tudják biztosítani az ultramodern kezelésekhez való hozzáférést. Az új brachyterápiás fejlesztés a prosztata és nőgyógyászati daganatok ellátásában hozhat minőségi változást Kaposváron.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában