Segítség

2022.09.24. 10:00

Összefogással segítik az értelmi sérült fiatalokat

K. G.

Összefogással, egy jótékonysági vacsoraest bevételéből, valamint vállalkozók segítségével valósult meg a Gyöngyfa Napközi Otthon udvari pihenőjének árnyékolása, adott tájékoztatást erről a Kaposvár Center Lions Club. Sándor Ildikó, az intézmény vezetője elmondta, jelenleg 32 férőhelyen 35 értelmi sérült fiatalt látnak el az otthonban. A szociális intézmények életét mostanában megnehezítik a megemelkedett rezsiköltségek, de igyekeznek mindent megtenni a zavartalan működésért. Fejlesztőfoglalkozásokat tartanak, szabadidős programokat szerveznek. 
A szülők létrehoztak egy alapítványt, amely sokat tud hozzátenni ahhoz, hogy a gondozottaknak sport és kulturális programokat biztosítsanak. Ennek segítségével tudtak jegyet venni színházi és zenei előadásokra, ami így nem terhelte a kiadásokat és az érintett családokat. Legutóbb nyárbúcsúztató partit tartottak, ahol nyolcvanan vettek részt. Az ellátottak jelenleg egy műsoros bemutatóra készülnek, miután felkérték őket, hogy szerepeljenek a Liget Otthonban az idősek hónapjáról tartott megemlékezésen. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában