Infrastruktúra

2022.10.11. 09:00

Év végére már aszfaltcsík vezethet fel a Kishegyre

Harminc év elteltével végre teljesen megújul a kishegyi út, amely nem csak a szőlővel rendelkező ingatlantulajdonosok, de a turisták számára is fontos szerepet tölt be.

K. R.

Fotó: Németh Levente

Már az út menti részeket bontják a munkások ezekben a napokban, ugyanis teljesen új aszfaltos út épül a Caesar borozótól a Várszói úton át a belterületig. A 6,4 kilométeres szakasz megépítésére turisztikai forrásból és önerőből 300 millió forintot fordít a városvezetés, mondta el lapunknak Kenéz István polgármester. Ezzel a fejlesztéssel a Kishegyre autóval igyekvők feljutása is biztonságosabbá válik, jelenleg ugyanis két kocsi nem fér el itt egymás mellett és nincs hova félreállni. Az új út 4, 3 és 2,5 méter széles lesz, s leállókat építenek, hogy a szűkebb szakaszok se jelentsenek gondot az autósoknak, tette hozzá a polgármester. A munkát ugyan a napokban kezdték meg, de már év végén új aszfaltcsík kanyarog majd a kishegyi kápolnához, s a következő nyáron már sima úton juthatnak el a turisták a lellei borok forrásához. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában