Kitüntetés

2022.10.19. 12:50

Rangos elismerést kapott a somogyi főügyész

Átadták a jogászi hivatásrendek Deák Ferenc-díját - elismerésben részesült dr. Horváth Szilárd Sándor, Somogy megyei főügyész.

Hétfőn adták át Deák Ferenc-díjakat, a fővárosban, a Kúria dísztermében. Idén a díjazottak egyike dr. Horváth Szilárd Sándor, Somogy megyei főügyész, aki a neves elismerést az ünnepségen - dr. Polt Péter legfőbb ügyész képviseletében eljáró - dr. Lajtár István legfőbb ügyész helyettestől vette át.

A díjat az Alkotmánybíróság elnöke, a Legfelsőbb Bíróság elnöke, a Legfőbb Ügyész, a Magyar Jogászegylet elnöke, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke, a Magyar Közigazgatási Kar elnöke, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke valamint a Magyar Tudományos Akadémia Jogtudományi Bizottságának elnöke 2004-ben közösen alapították azzal a céllal, hogy minden évben kitüntessék azon szakembereket, akik életútjuk alapján kiemelkedő jogászként a deáki hagyományok méltó utódai.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában