Közönségszavazás

2022.10.20. 12:10

Szavazz nálunk az idei Prima-díjasokra!

Csütörtök délutántól lehet voksolni a 2022-es Somogy Megyei Prima-díj közönségdíjasára. Az jelölteket csütörtökön délelőtt mutatta be a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) somogyi szervezete a Dorottya Hotelben.

Marosi Gábor

Csizmadia Gábor, a VOSZ Somogy megyei elnöke az eseményen elmondta, a jelöléshez egyesületek, civil szervezetek és kulturális intézmények véleményét is kikérték, ezután alakult ki a tizenegy jelölt listája. Az esélyesek között szerepel Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, Szörényi Péter orvos, Kertész Sándor festőművész, Lőrincz Sándor újságíró, Major András karmester, a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Nyári László író-költő, Török Tamás rendező, Varjas Tamás néptáncoktató-pedagógus és Vermes Károlyné Merő Zsuzsanna röplabda edző is.

A jelölteket a magyar- irodalom, színház-, film és táncművészet, tudomány, képző- és iparművészet, ismeretterjesztés és média, zeneművészet, oktatás és köznevelés, irodalom, népművészet és közművelődés, valamint a sport kategóriába javasolták. Csizmadi Gábor kiemelte, a három díjazott fejenként egymillió forint kap majd, a közönségdíjas 500 ezer forinttal gazdagodik. A Príma-díjakról öt tagú zsűri Csikvár Gábor népzenész, a Somogy Táncegyüttes művészeti titkára, Totth László fül-orr gégész, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész-rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatója dönt majd.

A közönségdíjasra IDE kattintva lehet voksolni csütörtök délutántól október 26-a délig.

 A díjátadó és a gálaműsor október 28-án este lesz majd a Dorottya Hotel dísztermében. Csizmadia Gábor arról is beszélt, nemcsak a Prima-díjakat, hanem az év vállalkozója elismeréseket is kiosztják a gálaesten. Ebben a kategóriában négyen kapnak elismerést. 

– Fontos volt számunkra, hogy valóban stabil, régóta működő vállalkozás legyen az, akit díjazunk. Emellett azt is figyeltük, hogy olyan cég legyen a jelöltek között, aki valamilyen plusz fejlesztést hajtott végre az elmúlt időszakban – hangsúlyozta a VOSZ Somogy megyei elnöke. A jelöléshez több önkormányzat, gazdasági társaság és vállalkozás véleményét is meghallgatták. A Demján Sándor, egykori üzletember által alapított Prima-díj elismeréseket tizenötödik alkalommal adják majd át a megyében. 
 

 

Címkék#Prima díj

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában