Kapcsolódás

2022.11.24. 12:00

Csatlakozásra kérik a fővárost

Marosi Gábor

Az ország legnagyobb önkormányzata, a fővárosi egyelőre még nem csatlakozott azokhoz a településekhez, amelyek támogatják Szita Károlynak, a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) elnökének, Kaposvár polgármesterének Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság elnökének címzett levelét. Erről Szita Károly beszélt a városházán tartott sajtótájékoztatón szerdán. 
A polgármester kiemelte, ez nem politikai kérdés, ezért arra kérik Budapest vezetését, hogy tegyék félre a napi politikai ügyeket, és csatlakozzanak a többi 2551 településhez. – Vállt vállnak vetve küzdjünk együtt azért, hogy a brüsszeli szankciós politika ne sújtsa, hanem segítse a magyar településeket és önkormányzatokat – hangsúlyozta Kaposvár polgármestere. 
Ahogyan arról a tegnapi lapszámunkban beszámoltunk, Szita Károly arra kéri Ursula von der Leyent, hogy a magyar embereknek járó uniós forrásokat, a felzárkózási és a helyreállítási alapot adják oda. Hozzátette, a szankciók veszélybe sodorják a magyar önkormányzatokat is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában