Fotó

2022.11.28. 07:00

Kétféle keringővel ünnepeltek a szalagtűző diákok

Megkezdődtek a szalagavató ünnepségek Somogyban, egyre több középiskolában tartják meg a hagyományokra visszatekintő ünnepségeket.

K. R.

Fotó: Kajetan Jacint

A hagyományokhoz híven az idén is közösen búcsúztak a végzősök az alma matertől, társaiktól és tanáraiktól. 

– Ezúttal is egy nagyon szép ünnepségen vehettek részt a diákok és hozzátartozóik – mondta Erdei Barnabás, Fonyód alpolgármestere. Szerencsére ebben az évben covid-korlátozások sem zavarták az ünnepi pillanatokat, így a diákok családtagjai önfeledten gyönyörködhettek maturálásra készülő gyermekeikben. A fonyódi Mátyás Király Gimnáziumban a hosszú évekre visszanyúló hagyomány szerint a diáktársakkal és a tanárokkal való összetartozást szimbolizáló szalag bordó színű. Ebben az esztendőben 72 diák érkezik el néhány hónapon belül az érettségi vizsgákhoz, ők viselik az előttük álló időszakban a bordó szalagokat. 

Fotós: Kajetan Jacint

Ezeket az osztályfőnökök tűzték fel a tanulóknak, a 12. a osztálynak Keserű Zoltán, a 12. b osztály tanulóinak Bors Éva, a 12. c diákjainak Kovács Balázs. 
A szalagavató állandó programjaként díszes ruhát öltöttek a végzős lányok és fiúk, s különlegesen ünnepi koreográfiát követve egy bécsi, valamint egy angol keringőt is bemutattak. Ezt követően a fiatalok a büszke szülőket kérték fel egy közös táncra, még emlékezetesebbé téve az életre szóló pillanatot. A feltűzött díszes szalag a ballagási tarisznyához hasonlóan örök emlék marad a diákoknak a középiskolában töltött évekről.
 


Fotók: Kajetán Jácint

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában