„Középiskolába készülök”

2022.11.14. 19:07

Pályaorientációs nap a Rákócziban

Pályaorientációs napot tartottak a Kaposvári Kodály Zoltán Központi Általános Iskola II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájában. A gyerekek bepillantást nyertek a munka világába, s rengeteg hasznos tudnivalót kaptak.

Fotó: MW

Pályaválasztás előtt álló diákok számára rendkívül mozgalmas volt ez a nap. Az iskolai tantermek műhellyé, laboratóriummá, orvosi szobává alakultak át, ahol a meghívott középiskolák szakoktatói és tanulói foglalkozásokon és bemutatókon keresztül hozták közelebb a Rákóczi diákjaihoz a különböző szakmákat és képzési lehetőségeket. A szakmai napon több, korábban elballagott tanuló is képviselte a jelenlegi középiskoláját. A középiskolák mellett a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. is bemutatkozott, a diákok interaktív módon ismerhették meg az ott folyó munkát, valamint gyakorlati lehetőségeiket. 

 
 
 

-A rendezvény sikeres megvalósításában köszönjük az együttműködését a Kaposvári SZC Széchenyi István Technikum és Szakképző Iskolának, a Pécsi Tudományegyetem Szigeti-Gyula János Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskolának, a Déli ASzC Móricz Zsigmond Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumnak, a Déli ASzC Kinizsi Pál Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskolának, a Kaposvári SZC Lamping József Technikum és Szakképző Iskolának, a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumnak, a Kaposvári SZC Jálics Ernő Szakképző Iskola és Szakiskolának, a Somogy Megyei Pedagógiai Szakszolgálat munkatársainak, valamint a Kaposvári Villamossági Gyár Kft. képviselőjének.- áll az intézmény közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában