Adományok

2022.12.30. 18:09

Segítenek egész évben a vadászok

A somogyi vadászok és civilek negyedik alkalommal is összefogtak a Kárpátalján élő magyar ajkú lakosság megsegítésére.

H. M.

Fotó: Böcz Zoltán

A Vadászszövetség és a megyei Vadászkamara felhívására ismét sokan megmozdultak, s nagy mennyiségű tartós élelmiszer, háztartási és babaápolási cikk gyűlt össze a szervezet irodájában. – Az adományozók között voltak vadásztársaságok, erdőgazdaság, vadászok, s még a Kaposvári Tankerületi Központ önzetlen munkatársai is támogatták egy jelentős adománycsomaggal az akciót – mondta Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara Somogy Megyei Területi Szervezetének titkára. 
A mintegy három mázsa adományt Nyíregyházára juttatták el, s onnét ismét a határ menti települések erdész és vadász családjainak viszik el a somogyi csomagokat. Fontos, hogy a mostani megmozdulás nem kizárólag a karácsonyi adományhullám része. A somogyi érdekképviseletek korábban már három alkalommal – március, április, május – szerveztek gyűjtést, s a jövőben is tervezik, hogy ha újabb szállítmány jön össze, azt elviszik a rászorulóknak.

 

 

Címkék#Somogy

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában