Összetartozás

2022.12.11. 11:42

A Magyar Pálinka Lovagrend somogyi tagjai is segítettek az adománygyűjtésben

Az elmúlt hétvégén Győrben, a görögkatolikus templomban tartotta meg hagyományos pálinka napi ünnepségét a Magyar Pálinka Lovagrend. Ez alkalomból a Kalocsai Érsekségről Győrbe hozták a pálinkakészítők védőszentjének, Szent Miklós püspöknek a csontereklyéjét.

Góz L.

December hatodika másfél évtizede a magyar pálinka napja is, mivel Miklós püspök nemcsak a pálinka, hanem az elesettek, rászorulók védőszentje is, s a lovagrend minden évben adományokat is gyűjt. Idén tizenhatodik alkalommal szervezték meg a találkozót, negyvenhét tagjuk összesen 2,3 millió forint pénzbeli támogatást adott át a Csillagszem Egyesületnek, amely Down-szindrómás gyerekek sorsának megkönnyítéséért dolgozik. Strényer Ferencné az átadón köszönetet mondott a pálinkalovagoknak, hogy az 1999 óta működő egyesületüket segítették. 

– Down-szindrómás gyerekeket nevelő szülők kérésére alakultunk, a szeretet és a sorstársi összetartozás kohéziós erejével működünk, olyanok vagyunk, mint egy nagy család – emelte ki Strényer Ferencné

Somogy megyéből Gyenesei István és Pach Gábor a lovagrend rendes tagja, míg Madarász Zoltán tagjelölt. Mindhárman hozzájárultak az adományhoz. – Ebben a viharos világban különös jelentősége van az egymásra figyelésnek, annak, hogy a teremtőtől kapott javainkból azoknak is juttassunk, akiknek különösen nagy szükségük van a segítségre – mondta el Gyenesei István
Megjegyezte: sajnos a rászorulók száma egyre növekszik és ezzel együtt a többségi társadalom felelősségvállalásának is növekednie kell. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában