Találkozó

2023.01.26. 13:12

Szita Károly, Orbán Viktorral egyeztetett a lehetséges állami segítségről

Orbán Viktor hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a hírt, hogy a miniszterelnök csütörtökön a Karmelita kolostorban egyeztetett Szita Károllyal, Kaposvár polgármesterével, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökével.

Sonline

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 A miniszterelnök bejegyzésében utalt arra is, hogy a veszélyek korában a háború, az elhibázott brüsszeli szankciók és az energiaválság miatt sok település nehéz helyzetbe került. A kormány célja, hogy megvédje az országban élő embereket, a nyugdíjasokat, a családokat, a rezsicsökkentést és a munkahelyeket. Ezért Orbán Viktor és Szita Károly áttekintette, hogy az állam milyen segítséget tud adni a nehéz helyzetbe került településeknek – közölte Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. 

Szita Károly a sonline.hu-nak elmondta: arról is egyeztetett a miniszterelnökkel, hogy ha a mostani csökkenő gázárak netán újra emelkednének, akkor újra napirendre kerülhet a települések támogatása. - Ám mindezek előtt köszönetet mondtam Orbán Viktor miniszterelnöknek azért, hogy a kormány segíti az egekbe szökött energiaárak miatt bajba jutott önkormányzatokat és rögzített áron biztosítja a gázt az állami és önkormányzati intézményeknek – tette hozzá Szita Károly. Kaposvár polgármestere azt is megemlítette: Kaposvár a négymilliárd forintos energiaköltségekből egymilliárd forintnyit tudott spórolni önerejéből, s további 800 millió forintos támogatást kapott a kormánytól. Erre azért is szükség volt, hogy a nehézségek ellenére ne nőjön, hanem továbbra is csökkenjen a munkanélküliek száma a somogyi vármegyeszékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában