Táncverseny

2023.02.25. 22:38

Megmutatták: nem csak kihívás, hanem is öröm számukra a tánc

Két napon át táncoló fiatalok lepték el a kaposvári sportcsarnokot. Itt rendezték meg a Nyugat-Magyarország Területi Bajnokság standard és latin amerikai táncversenyt. A kaposvári gyerekek több kategóriában a dobogóra is felállhattak.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay Péter

Nagy volt a nyüzsgés a kaposvári sportcsarnok bejáratánál. Volt, aki már frizurában, sminkben érkezett és a ruháját hozta magával. Egy sarokban előkerült a zselé és a hajszárító is, készült a fiúknak a séró. A hétvégén rendezték meg a Nyugat-Magyarország Területi Bajnokság standard és latin amerikai táncversenyt, ahol a legkisebbek mellett a seniorok is bemutatkoztak. 

A kaposvári Ametiszt Tánc-Sport Egyesület fiataljai is kiérdemelték a tapsot a közönségtől. – Nyolc éve táncolok, mindössze négy évesen kezdtem, latin és standard táncokat mutattunk be a párommal junior kategóriában – mondta el hetedik osztályos Tran Ngoc Quynh Anh

Szerecz Emese szerint a szamba a legizgalmasabb tánc. – Nyáron voltam tánctáborban és nagyon megtetszett – mesélte a fiatal táncos. Párja viszont a bécsi keringőt kedveli a legjobban. – Hat évesen kezdtem, most vagyok kilenc éves és szerintem jól sikerült a fellépésünk – mondta el Szabó Valentin Nimród. 

A szülők izgatottan várták, hogyan pontozta csemetéiket a szakmai zsűri. – Bátyja nyomdokaiba lépett Bori kislányom, először formációban, most már párban táncolt – mondta el Péntekné Cseke Andrea. Az édesanya hozzátette: hétköznap sok edzésük van és hétvégente az ország minden tájára mennek versenyekre.

– Ez a verseny a továbbjutás feltétele az országos bajnokságra – mondta el Simonyi-Hornyák Hajnalka, a Nyugat-Magyarország Területi Bajnokság főszervezője, a kaposvári Ametiszt Tánc-Sport Egyesület elnöke. Hozzátette: egyesületükből mindössze senior kategóriában nem volt versenyzőjük. – Nagyon sokat dolgoznak ezek a gyerekek azért, hogy itt táncolhassanak, ehhez nem kevés szülői és edzői támogatásra van szükség – emelte ki a főszervező. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában