Kitüntetés

2023.03.13. 19:28

Elismerés a hivatal igazgatójának

Sonline

Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozata elismerésben részesült dr. Boldog-Ellenberger Szilvia, a Somogy Vármegyei Kormányhivatal igazgatója.

Az elismerést nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából adományozta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter az igazgatónak, a Somogy Vármegyei Védelmi Bizottság javaslatára.

Dr. Boldog-Ellenberger Szilvia a Kaposvári Helyi Védelmi Bizottság titkáraként, később elnökeként nagy szerepet vállalt a helyi védelmi bizottsági tagok, valamint az illetékességi területéhez tartozó polgármesterek, jegyzők védelmi igazgatási felkészítésében. Nagy mértékben támogatta, és személyes jelenlétével segítette a különböző veszélyhelyzetek kezelése során a Kaposvári Járás területén a Magyar Honvédség tevékenységét, a logisztikai feltételrendszer kialakítását. Különösen megmutatkozott ez a Covid-19 járvány kezelése során. Nagy szerepe volt az intézmények honvédségi fertőtlenítések feladatvégrehajtásának, és a Magyar Honvédség mobil oltóállomás, oltóbusz tevékenységének támogatásában, a működési feltételrendszer kialakításában.

Közreműködött a háború elől menekültek elszállásolásában, és a teljes körű ellátás biztosításában a járás területén.

Munkájának köszönhetően az önkéntes tartalékos állományú honvédelmi elnökhelyettes eredményesen, és hatékonyan végezte feladatait a helyi védelmi bizottságban.

A Stefánia Palotában tartott hétfői átadóünnepségen részt vett Fehér Gábor alezredes, a Somogy Vármegyei Védelmi Bizottság titkára is.

(Forrás: Somogy Vármegyei Kormányhivatal)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában