Senkit sem hagynak magára

2023.03.29. 08:00

Jól jön egy tálca süti húsvét előtt

Harsányi M.

A közelgő húsvét alkalmából április elsején, szombaton ünnepséget tart a Mélyben és Reményben Alapítvány. Aki segíteni akar, hétfőtől édességet adhat a rászoruló gyermekeknek a kaposvári csapat központjában. 

Az alapítvány 2010 óta működik, öt településen, Gigében, Rinyakovácsiban, Kaposváron, Kiskorpádon és Csökölyben 18 családnak segítenek, ahol 60 gyermeket nevelnek. A közösség tíz éve szervez húsvét előtt saját ünnepséget, ahol a gyermekeket és a szülőket is vendégül látják. Mohayné Farkas Ibolya, az alapítvány kuratóriumának elnöke azt mondta: a katolikus gimnáziumban szombaton tartják a rendezvényt beszélgetéssel, imával, játékkal, és ebédre is várják a vendégeket. 
– Örömteli együttlét minden ilyen találkozó – hangsúlyozta. – Akik segíteni szeretnék a programunkat, még szombaton délelőtt is leadhatnak a gimnázium étkezőjében egy tálca sütit. 
Bárki csatlakozhat az alapítvány másik ünnepi felhívásához is. A Szent Imre utcai központjukban hétfőtől csütörtökig húsvéti édességet várnak. Minden egyes adománynak örülnek, ami lehet egy tábla csokoládé, egy zacskó cukorka vagy akár egy csokitojás is. 
Mohayné Farkas Ibolya elmondta: már megkezdték a nyári programok előkészítését. A balatoni táborozáson és a kézműves foglalkozáson kívül patcai kirándulás szerepel a terveik között, s egyszer a helyi fürdőt is szeretnék felkeresni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában