Vezető régiós szerepben

2023.03.02. 11:25

Kaposvárról tartják tisztán Baranyát is idén nyártól

Hulladékgazdálkodásban régiókoordinátori szerephez jutott a somogyi vármegyeszékhely. Emiatt bővíteni fogják a kaposvári hulladékkezelő telepet. Cáfolták, hogy Pécsre vinnék a somogyiak szemetét.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Róbert

Júliustól a Kaposvári Hulladékgazdálkodási (KHG) Nkft. látja el a pécsi hulladék elszállítását is. Lapunkkal a Kapos Holding Zrt. azt közölte, hogy a Zalaegerszegi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel konzorciumban adott be pályázatot a MOL Hulladékgazdálkodási (MOHU) Zrt. kiírására régiókoordinátori feladatok elvégzésére. Vagyis a hulladék begyűjtése, elszállítása, valamint ezek koordinálása a nyertes konzorcium feladata a dél-dunántúli régióban. 

A társaság képviselői arról tájékoztatták lapunkat, hogy a KHG Nkft. kapacitásai megfelelőek az új feladatok ellátására is. – Elsősorban a szervezésben, ellenőrzésben és koordinálásban jelent nagyobb terhet. A régióban dolgozó, jelenlegi közszolgáltatók nem szűnnek meg, tevékenységükkel nem hagynak fel, tovább dolgoznak a szolgáltatási területükön – közölte a Kapos Holding Zrt. Írásos válaszukból az is kiderült, hogy a kaposvári hulladékkezelő telepen lesznek bővítések a nyertes pályázat okán. – A kaposvári hulladékkezelő központ technológiája megfelelt a MOHU Zrt. szakvéleményének, ezért kiemelt szerepet szánnak a komplexumnak – tették hozzá. 
 

Nélkülözne minden logikát 

Arra a kérdésre, hogy nyártól mely cég szállítja majd el a pécsiek hulladékát, és hogy a jelenlegi szolgáltató Dél-Kommal terveznek-e alvállalkozói szerződést kötni, azt válaszolta a társaság, hogy nagy valószínűséggel Pécsen továbbra is a Dél-Kom Kft. fogja szállítani a keletkezett lakossági hulladékot. Habár korábban napvilágot láttak olyan vélemények, hogy Pécsre viszik a kaposváriak szemetét, a társaság cáfolta ezt. – Nem látjuk sem logikusnak, sem észszerűnek, tekintettel arra, hogy Kaposvár rendelkezik helyben hulladékkezelővel és lerakóval is – válaszolták, kategorikusan cáfolva, hogy Pécsre szállítanák az itt keletkezett hulladékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában