Nyugdíjasok

2023.03.26. 19:46

Nagy sikert aratott a korpádi dalkör tavaszköszöntő műsora a helyi kultúrházban

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a közelmúltban a kiskorpádi kórus tavaszköszöntő ünnepét. A helyi kultúrházban a jákói nyugdíjasklub énekesei és a somogysárdi szépkorúak táncosai is felléptek a műsoros esten, míg a helyiek a hatvanas évektől az ezredfordulóig tartó időszak legnépszerűbb slágereiből válogattak.

Varga László

A remek hangulatban jelentős érdemeket szerzett a korpádi dalkört irányító Kispálné Kósa Katalin, akinek a vezetésével másfél évtizeden át, a két covidos időszakot leszámítva minden évben sor került az eseményre. A megtett útról és az elért sikerekről a kórusvezető és a település polgármestere, az ugyancsak énekkaros Szilvási Anita nyilatkozott lapunknak. 
– Közösségünk létrejöttében azok a szépkorúak is segítségünkre voltak, akik a korábban megszűnt tánccsoportban is szerepeltek – emlékezett a kezdetekre Kispálné Kósa Katalin kórusvezető. – Az ő biztatásuk is hozzájárult a kórus megalakulásához. Bár az énekkarunkban valamennyi korosztály képviselteti magát, az idősek mindvégig meghatározó szereplői voltak a tevékenységünknek. Bevallom, néhányszor megfordult a fejemben, hogy abbahagyom, de olyankor tőlük kaptam a legtöbb biztatást. A folytatásban persze az is közrejátszott, hogy az évek során igazi közösséggé kovácsolódott a társaság, jó volt megtapasztalni, hogy az énekkaros szomszédokból barátok lettek, hogy a tagok a hétköznapokon is segítik egymást, nem utolsósorban pedig mindig telt ház volt az előadásainkon. A lelkesedés és a remek hozzáállás, a sok szép emlék, az elért sikerek miatt sem lett volna egyszerű abbahagyni, mindezek együtt komoly motivációt jelentettek számomra – tette hozzá. 
– A jó közösségi szellem miatt léptem be a kórusba, igazán remekül érzem magam közöttük – vette át a szót a polgármester, aki a párjával együtt énekel a csapatban. Szilvási Anita szerint az önkormányzat is rendkívül büszke a társaságra, és amiben tud, segíti is őket. – Sajnos a jelenlegi keretek között korlátozott támogatást tudunk nyújtani, egyesület alapításához pedig nincsenek meg a feltételek, de foglalkozunk a kérdéssel és keressük a megoldást – ígérte a faluvezető. 
Ez azért is fontos a település számára, mert a kórus az egyetlen kultúrcsoport Kiskorpádon, amely nem csupán az ünnepségek rendszeres szereplője, de a hagyományápolásban is élen jár, a 140–150 általuk énekelt dalban valamennyi műfaj szerepel, emellett a társadalmi munkákban, faluszépítésben is mindenkor lehet számítani az énekkar tagjaira.
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában