Öröm

2023.03.30. 18:20

Színes alkotásokkal lepték meg a kórházi dolgozókat

Húsvéti ajándékokkal, díszekkel és színes papírra írt kedves gondolatokkal lepték meg a kaposvári kórház valamennyi osztályát a Nagyboldogasszony Iskolaközpont diákjai és tanárai csütörtökön.

Marosi Gábor, [email protected]

 A tanulók és a pedagógusok az elmúlt hetekben huszonegy osztály dolgozóinak készítettek különféle tavaszi és húsvéti témájú faliképeket, asztal- és ajtódíszeket. Az alkotásokhoz papírt, festéket és több természetes anyagot, mohát, földet, fűzfát és barkát is felhasználtak.

Nemes Katalin a kaposvári katolikus iskola tanítója elmondta, Perpékné Papp Éva kaposvári kórházlelkész kérte fel az intézményt arra, hogy ha teheti, akkor húsvét alkalmából lepjék meg az osztályok dolgozóit. A programban majdnem az egész iskola részt vett. Az első osztályosoktól kezdve a tizedik évfolyamosokig minden osztály készített valamilyen meglepetést. Nemes Katalin hozzátette, amellett, hogy a gyerekek örömet szereztek a kórházi dolgozóknak, lehetőségük volt arra is, hogy megismerjék az intézményben zajló munkát.

Az ajándékozási programhoz a Lorántffy Zsuzsanna Református Iskola diákjai és tanárai is csatlakoztak. A protestáns intézményben is hasonló díszek készültek, mint a katolikusoknál. Gáspárné Szántó Ildikó igazgatóhelyettes lapunknak elmondta, szívesen vállalták a felkérést, mert feladatuknak érzik azt, hogy másoknak segítsenek.  

– Tizenhat kórházi osztály dolgozóinak készítettünk ajándékokat – mondta az igazgatóhelyettes. – Próbáltuk a gyerekek között úgy szétosztani az osztályokat, hogy megértsék és tudják, milyen ellátás folyik ott. Ezért a szemészeti osztály munkatársainak a másodikos diákok készítettek díszeket. A pedagógusok meséltek is a tanulóknak arról, hogy a különböző kórházi osztályon az egészségügyi szakemberek milyen munkát végeznek, kiket ápolnak ott és miből áll a feladatuk – tette hozzá Gáspárné Szántó Ildikó.

A református iskola diákjai még ezekben a napokban is készítik a húsvéti meglepetéseket. Az ajándékokat majd jövő héten hétfőn adják oda a kórházi dolgozóknak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában