Rotary Club

2023.03.26. 06:56

Szórakozva segíthettek a tehetséges fiataloknak

Jótékonysági előadást rendezett a kaposvári Rotary Club szombat délután. A közönség a Riviéra vadorzói című darabot nézhette meg szombaton délután. A befolyt összegből fiatalokat támogatnak.

Góz Lilla

Fotó: Lang Robert Kaposvar

2010-ben hozták létre a kaposvári Rotary Clubot. A jótékonysági szervezetnek 23 tagja van és két személy vár tagfelvételre. Az elmúlt fél évben számos szervezetet, fiatalt támogattak.  

Hat nagyobb programunk volt, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács Egyesület fiataljainak tanulmányait támogattuk, mind az ötvenöt clubunk a törökországi károsultakat segítette, valamint a Kötél Egyesületet és a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesületének munkáját is támogattuk

 – sorolta Wimal Morapitiye, a kaposvári Rotary Club elnöke. 

A fiatalok az előadás előtt kapták meg jelképesen a támogatásokat. Hat tanulót négy hónapon át fejenként havi 100 ezer forinttal támogatnak. Egy fiatalnak lehetőséget biztosítanak, hogy egy évet Brazíliában tanuljon.  

A kaposvári Táncsics gimnázium tizedikes tanulója vagyok és nagyon örülök a lehetőségnek, hogy egy évet Brazíliában tölthetek cserediákként 

– mondta el Kalmár Lili Kata. Hozzátette: szeptembertől a dél-amerikai országban fog tanulni és bízik benne, hogy miután hazatér sikeres nyelvvizsgát tesz. 

Bejelentették az előadás előtti doorstep sajtótájékoztatón, hogy július elsejétől Káposztás Zsolt, a Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa látja el az elnöki feladatokat. – A szombati eseményen szerettük volna megismertetni a klubunkat, a színházat az érdeklődőkkel, akik a megye szinte minden részéről érkeztek, rendezvényünk fővédnöke Szita Károly és köszönet illeti Fülöp Péter színházigazgatót is, akinek segítségével sikerült megszervezni a programot – emelte ki Káposztás Zsolt. Az új elnök kifejtette: a jövőben nagy hangsúlyt fektetnek az egészségmegőrzésre és a környezetvédelemre, szerveznek jótékonysági futást és adventkor is készülnek programokkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában