Állatvédelem

2023.04.18. 10:17

Ilyen cuki kisrókát mentettek Alsóörsön

Múlthét csütörtökön találtak egy kis rókát Felsőörsnél a réten kóborolva, írja a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont közösségi oldalán.

Sonline

Gyenge volt és tele élősködőkkel részletezik közleményükben. A megtaláló megfigyelte azt is, hogy a beteg állapotából és a helyszín sajátosságából kiindulva valószínűleg már régebb óta volt már egyedül, és nem valószínű, hogy jön érte az anyja. Emiatt a Kedvenc rendelőbe vitték ahol infúziót és különböző élősködők elleni szert kapott.  Szerencsére a tápszertől napról-napra egyre erősebb lett ezt az alábbi fotó is jól bizonyítja. 

Ha kis rókát találtok, kérjétek szakember segítségét. Ne akarjátok otthon nevelni, megtartani azért, mert aranyos. A rókanevelés nem egyszerű - táplálás, élősködőktől való mentesítés, modellezett élettér - még akkor sem, ha annak tűnik, mert egy cuki kiskutyára hasonlít.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában