Gasztrokomp

2023.04.22. 20:00

Lubickolt a kacsamáj a jóízű borokban a Balaton közepén

Turbéki Bernadett

Fotó: Mócza Dániel

Kacsamáj birsalmával és kaláccsal. Ez csupán az előétel volt az első alkalommal a nagyközönség előtt is megnyitott Gasztrokompon. A Balatoni Kör ötven fős tagsága fogott össze, hogy jóval szélesebb körben népszerűsítse hazánk legnagyobb tava körüli gaszronómiai élményeket.

gasztrokomp
Fotó: Mócza Dániel

- A mai menüsor minden fogását más-más vendéglátóhely biztosította. Így, együtt többet nem lehet megkóstolni, valamennyi éttermet, vendéglátó helyet, vagy borászatot végig kell járni hozzá egyesével – mondta Golyán Nikolett, a Balatoni Kör elnökségének tagja.

Fotó: Mócza Dániel

- Nagyon fontos, hogy együtt tudjunk működni, és egymást ajánljuk, hiszen mindannyiunknak ugyaúgy fontos, hogy a vendégek bennünket válasszanak – tette hozzá. A Szántód és Tihany között közlekedő egyik kompon a gépjárművek helyett szépen megterített asztalok fogadták az érdeklődőket akik az ebédidő alatt a Balaton közepén fogyaszthatták el az erdei gombából készült levest, a zebu hátszínt, és a különleges desszerteket, amelyeknek ízvilágát a part mentén termelt nedűkkel színesíthették.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában