Buszos ügyintézés

2023.05.31. 10:00

Házhoz jön a kormányablak: új helyszínek és megállók

Tíz új helyszínen fogadja az ügyfeleket a kormány­ablakbusz, amely helybe viszi az ügyintézést a kistelepülésekre.

Sonline

Az ügyfelek a mozgó ügyfélszolgálati irodában a kormányablakokban elérhető számos ügytípust intézhetnek, továbbá lehetőség van a hatósági eljárások megindítására szolgáló kérelmek benyújtására. 

Három évvel ezelőtt vált elérhetővé az állampolgárok számára Somogyban az úgynevezett Mobilizált kormány­ablak ügyfélszolgálat, vagy, ahogy többen ismerik, a kormányablakbusz. A kezdeti 44 település után tavaly már 81 településre jutott el a mobil ügyintézés. A marcali járásban és a nagyatádi járásban a korábbi települési ügysegédi rendszer megszűnt, ezért ezekben a járásokban összesen tíz új célállomása lett a kormányablakbusznak. 

Júniusban az alábbi településekre érkezik a kormányablakbusz: Andocs, Ádánd, Babócsa, Balatonendréd, Balatonszabadi, Bálványos, Bárdudvarnok, Berzence, Bodrog, Böhönye, Csokonyavisonta, Csököly, Darány, Edde, Gamás, Gige, Gölle, Görgeteg, Háromfa, Igal, Iharosberény, Jákó, Kadarkút, Kaposhomok, Kaposkeresztúr, Karád, Kercseliget, Kőkút, Kötcse, Kutas, Lábod, Lakócsa, Magyaratád, Mernye, Mesztegnyő, Mike, Nagyberény, Nagycsepely, Nagyszakácsi, Nemesdéd, Nemesvid, Nyim, Öreglak, Pusztakovácsi, Pusztaszemes, Ságvár, Sávoly, Segesd, Som, Somogybabod, Somogyfajsz, Somogyjád, Somogysámson, Somogysárd, Somogyszob, Somogyudvarhely, Somogyvámos, Somogyvár, Szabás, Szólád, Tapsony, Teleki, Törökkoppány, Vése, Zákány.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában