Borverseny

2023.05.25. 20:00

Szent Anna várta a borokat és a borászokat

A borban az igazság olyan mélyen rejtőzik, hogy időről időre meg kell kísérteni a felszínre hozatalát.

Lengyel János

Abban ugyan nincs egyezség, hogy a jó bornak is kell-e a cégér, dehogy megméretkezésre szükség van, abban teljes az egyetértés. 

 

Mindenesetre csütörtökön a Szent Anna Borházban 103 bort bírált el a két, neves borászokból álló bizottság. A szőlősgyöröki bormustra a Somogyi borászok és hobbiborászok borversenye, amelyet annak idején a borház alapítója, Komáromi Ferenc hívott életre. A hagyomány folytatódik, s erre nemcsak az utódok, hanem Klotz Péter polgármester is büszke. Az újszerű közösségépítési elképzeléseket sikerre vivő település számos rendezvénye, eseménye a szőlőhöz és a borhoz is kapcsolódik. 

 

Huszti Gábor, a vármegyei közgyűlés alelnöke pedig arra is biztatta a bírálókat, hogy segítő kritikával illessék a nevezett borokat, ha azok erre rászorulnak, mert a balatonboglári borvidék boraira nemcsak a boltok, éttermek polcain van szükség, hanem a kisebb pincék kínálatában is.  

 

A borversenyen 51 fehér, 11 rozé és 35 vörös bor méretkezett meg, s ezekhez csatlakozott 2 gyöngyöző rozé, 1 rozé pezsgő és 3 pezsgő.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában