Semmelweis nap

2023.06.29. 15:48

A fehér köpeny napja a kitartásról szól az átalakuló egészségügyben

Ilyenkor lelassítunk, körülnézünk, hogy merre tartunk, de lehetnénk büszkébbek is a hivatásunkra – hangzott el a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórház Semmelweis-napi ünnepségén csütörtökön.

Kovács Gábor [email protected]

Fotó: Benke Róbert

Nincs szuperhős ruhájuk, de van fehér köpenyük, életeket mentenek, egészséget őriznek és képviselik a hivatásukat – mondta Inczeffy István főigazgató, aki hozzátette, hogy mindezt egy átalakuló egészségügyi ellátásban nyújtják. 

– Vállajuk a szakmai céljainkat és nehézségeinket, hogy az ellátást magasabb szintre emeljük – folytatta Inczeffy István. – A teljesítményhez szükség van lelkes közösségekre, mert egyedül nem lehet gyógyítani. De nem szabad figyelmen kívül hagyni a gyengeségeinket sem, mert abból tanulhatunk. 

A 2024-es költségvetésben 3200 milliárd forintot különített el az egészségügyre a kormány, ez 420 milliárddal több, mint az idén, és mindezt a háborús infláció idején, tért ki erre köszöntőjében Gelencsér Attila országgyűlési képviselő.

– Az Önök munkája, ahogy Semmelweis élete is a kitartásról szól – mondott köszönetet Kaposvár és a Zselic lakóinak nevében. – Kitartásról a nehéz időkben, éjszakai ügyeletben, a covid alatt. Az Önök munkája miatt nem lélektelen nagyüzem a kórház. 

Borhi Zsombor alpolgármester a kórház és a város közös egészségmegőrző programjáról beszélt, majd a kitüntetések átadása következett. Kaposi Mór Emléklap elismerésben részesült Dósa Magdolna a csecsemő- és gyermekgyógyászati mátrix osztály, Ferdinandy Csaba, a nephrológiai osztály, és Kardos Erika, a Baka József Központ főorvosa. Főigazgatói dicséretet kapott Deák Veronika, az endokrinológia-anyagcsere osztály főorvosa, Fekete Diána, Képalkotó Diagnosztikai Centrum szakorvosa, Szily Marcell PhD szakorvosjelölt, Tóth Zoltán, a Medicopus Nonprofit Kft szakmai vezetője, Defner Beáta számviteli csoportvezető-helyettes, Fejes Dezsőné fertőtlenítő-sterilező,  Gál Judit gazdasági nővér, Pavlényiné Nagy Éva ügyviteli menedzser, Soltész Gyuláné szülésznő, Tollas Istvánné raktári koordinátor, Tóthné Karalyos Elvira titkárnő.

 

Adjunktusi kinevezést kapott: 

Csiszér István sebész, 

Fáncsi Andrea, bőrgyógyász,  

Hegedüs András, szülész-nőgyógyászász,  

Kozma Béla Lóránd, gasztroenterológus,  

Kürti Zsolt Adrián, baleseti sebész, 

Pető Nikolett, radiológus, 

Szakács Csilla, csecsemő- és gyermekgyógyász, 

Zomborszky Márton, ortopéd szakorvos. 

Főorvosi kinevezést kapott: 

Balogh Gábor, sebész, 

Béres András, infektológus, 

Horváth-Pacsirta Krisztina, onkológus, 

Költő Gyöngyvér, PHD kardiológus, 

Látrányi Balázs, sebész, 

Rák Tibor, szülész-nőgyógyász, 

Skobrák Andrea, csecsemő- és gyermekgyógyász

Szabadkai Mónika, szemész szakorvos. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában