Helyi közélet

2023.06.30. 21:38

A világrend átalakulása hozta el a háborút

Kovács Gábor László

Az ukrajnai háború volt a témája a Fidesz Magyar Polgári Szövetség pénteki polgári estjének. Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője elmondta, hogy a nemzeti érzelmű, polgári gondolkodású, keresztény somogyi embereknek fontosak a hagyományos találkozók. A mostani beszélgetés vendége Boros Imre közgazdász és politikus, az első Orbán-kormány minisztere volt, aki a szomszédunkban dúló háborúról osztotta meg gondolatait a szép számú hallgatósággal a Kapos Hotel Kristálytermében. 

Az orosz-ukrán háborúnak nevezett jelenség beleilleszkedik a világrend átalakulásába, fejtette ki Boros Imre a kaposvári polgári esten. Valójában ez már világháború, de szerencsére nem érint minden országot közvetlenül, de közvetve a Nyugat küzd Oroszországgal. Az ukránoknak szánt segélyekről szólva megjegyezte, hogy eljutottunk oda, hogy Brüsszel köteles lenne elszámolni a 27 tagállam pénzével. Kijevbe ment már eddig 70 milliárd euró, és az EU által közösen felvett hitelt is lehívták, de ebből a magyaroknak és a lengyeleknek járó összeg nem érkezett meg. A konfliktus gyors lezárására nem számít, de reméli azt, hogy előbb-utóbb mégis beáll egy fegyverszünet, és megindulhat a távoli békefolyamat. A világháború számára azt jelenti, hogy az ukránokon át a nemzetközi pénzmagánhatalmak háborúznak az oroszokkal, de a világ ezt nem fogadta egyöntetű lelkesedéssel.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában