Élmények szezonon kívül is

2023.06.22. 13:22

Egész évben úgy láthatjuk a Balatont, ahogy csak a madarak teszik

Fonyódon zárta a Magyar Turisztikai Ügynökség a Balaton madártávlatból elnevezésű projektjét, amely a kilátók és kilátópontok hálózatba kapcsolását célozta meg.

Koszorus Rita

Fotó: Kovács Tibor

A 739,63 millió forintból megvalósult beruházás keretében fejlesztéseket adtak át Szántódon, Balatonlellén, Balatonföldváron és Fonyódon is, de Gyenesdiáson, Szigligeten és Balatongyörökön is készültek a nyári szezon meghosszabbítását szolgáló beruházások. 

Fonyódon a Balaton legszebb panorámáját nyújtó Szaplonczay sétány és környéke újult meg, valamint a Várhegyi kilátónál és a Sipos hegyi kilátónál is végeztek munkálatokat. 
Balatonlellén a Kishegyi erdei élményközpontot és kilátóteraszt avatták, Balatonföldváron szolgáltatásbővítést hajtottak végre a hajózástörténeti kiállításnál, Szántódon a Molyhos tölgy pihenőterasz készült el. 

Az ünnepségen a fonyódi kishuszárok díszsortüzét követően a projekt résztvevői jelképesen átvágták az elkészült fejlesztéseket szimbolizáló nemzeti színű szalagot, majd egy közös sétán csodálták meg a fonyódi panorámát a Szaplonczay sétányról. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában