Helyi közélet

2023.06.21. 11:03

Útnak indultak Komáromból az új balatoni hajók Siófokra – itt nézheted, hol tartanak most

Szerda reggel vízre tették az új balatoni kompokat Észak-Komáromban. Úgy tudjuk, tíz órakor indultak el hosszú, a Balatonig tartó útjukra. A négy új hajót három kísérőhajó is követi.

K.R.

14:53

Kiderült, hogy mi lesz az új balatoni hajók neve, kattints cikkünkre a részletekért! 

14:02 Valahol a Duna főváros előtti szakaszán...

 Úton a Balaton felé...

 

13:34

Friss fotókat kaptunk a kompokról a Hajózás.hu jóvoltából, amelyek még Komáromban készültek az induláskor.

 

 

11:51 Információink szerint a két katamaránt és két új balatoni kompot három kísérőhajó követi. A hét hajó hamarosan Esztergomp partjaihoz ér a Dunán. Megérkezésük péntekre várható, a Sión érkeznek meg a siófoki kikötőbe. A hajócsapatjelenleg 5-6 csomós sebességgel halad, ami nagyjából 10 kilométer per órás sebességnek felel meg szárazföldön.

 

 

Hajózási témájú csoportokban már megjelentek képek a Balatonra tartó hajókról, amelyek Komáromból tartanak a Balaton felé. Információink szerint a vízi járművek pénteken érkeznek meg a magyar tengerre. 

Egy hajóforgalmat figyelő oldalon nyomon is lehet követni azt, hogy éppen merre jár a két 45 méteres új komp és két 35 méteres katamarán, amelyeket a Bahart 5,7 milliárd forint értékben vásárolt. A Sió zsilipet múlt héten nyitották ki, így már a víz kérdése sem zavarhatja az új hajók érkezését a Balatonra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában