Eladás

2023.06.29. 13:00

Licit alatt csaknem hatszáz hektár föld

Góz Lilla

Megkezdődött a Nemzeti Földalapba tartozó földrészletek árverése Somogyban. Országszerte mintegy 22 ezer, nálunk 575 hektár állami tulajdonú terület kerül kalapács alá. Az árverési eljárásban legalább három éve helyben lakó, földművesnek minősülő természetes személy vehet részt, akinek lakhelye, mezőgazdasági üzemközpontja legfeljebb húsz kilométer távolságban van az adott földterülettől. 
A licitáláshoz a földrészlet kikiáltási árának 10 százalékát be kell fizetni árverési biztosítékként. Az elővásárlásra jogosultak az árverésen élhetnek ezzel a jogukkal. A helyszínen személyesen kell az elfogadónyilatkozatot megtenniük, de nem szükséges licitálniuk, elég a licit leütése után a legmagasabb összegnek megfelelő vételi ajánlatot tenniük. 
Somogy vármegye nyolc járásában 32 földrészletet – összesen 574,5 hektárt – értékesítenek. Az árveréseket a Somogy Vármegyei Kormányhivatal bonyolítja le június 28-tól. Az árverésről részletek a kormányhivatal honlapjáról tölthetők le. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában