Digitális egészségprogram

2023.06.23. 09:46

Öt iskola mozogta be magát az élmezőnybe

Góz Lilla

Lezárult Magyarország történetének eddigi legsikeresebb digitális egészségprogramja. A Millió Lépés az iskoládért megmérettetésre összesen 29 ezer iskolai osztály, illetve több mint 200 ezer aktív résztvevő nevezett. 

A programot a Magyar Szervátültetettek Szövetsége hívta életre az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság támogatásával. Az államtitkárság felajánlásával a kihívásban 100 iskola nyerhetett 1-1 millió forintot sport­eszközök vásárlására, köztük több somogyi oktatási intézmény szerepel. A támogatásnak a vármegyéből a kaposvári Zichy Mihály Iparművészeti Szakgimnázium, Technikum és Kollégium, a kaposmérői Hunyadi János Általános Iskola, a zákányi Zrínyi Miklós Általános Iskola, a barcsi Széchényi Ferenc Gimnázium és Kollégium, valamint a kaposvári Kisfaludy Utcai Tagiskola diákjai örülhetnek. 

A Millió Lépés az iskoládért program célja elsősorban az volt, hogy rendszeres mozgásra ösztönözze a jelentkezőket, illetve valós képet adjon arról, mennyit is mozgunk valójában. A résztvevők egyharmada diák, kétharmada pedig felnőtt volt, akik közül különösen aktívak voltak az iskolás gyerekek anyukái.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában