Zavartalan ellátás

2023.07.07. 15:43

Aláírtak a védőnők, nem változik az ellátás Somogyban

Valamennyi, összesen 148 védőnő írta alá új szerződését a Somogy Vármegyei Kaposi Mór Oktató Kórházzal június 30-ig – mondta el érdeklődésünkre Kovács-Kiss Krisztina, a kórház kommunikációs osztályának vezetője.

Marosi Gábor

Fotó: Nagy Gábor/Kisalföld

Kiemelte: azzal hogy a védőnői szolgálat július elsejével átkerült a kórházhoz, nem várható semmilyen változás. Az ellátottak továbbra is a megszokott helyen és időpontokban érhetik el védőnőjüket.

– A cél, hogy a védőnők a jövőben még hatékonyabban állhassanak a lakosság, a családok szolgálatában, biztosíthassák számukra a személyes gondoskodást, ugyanígy a továbbiakban is megmarad közösségépítő szerepük – hangsúlyozta Kovács-Kiss Krisztina. – Ennek érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház – a működését irányító Országos Kórházi Főigazgatósággal közösen – elkötelezett abban, hogy a védőnők tudására alapozva növelje a szolgáltatások színvonalát – tette hozzá a kommunikációs osztály vezetője.

A változás nem csak Somogyot érinti. A védőnők minden vármegyében az önkormányzatoktól átkerültek a kórházakhoz július elsejétől. Az átalakítással 2600 helyett 23 munkáltatója lesz azoknak, akik aláírták új szerződésüket. 

Borítóképünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában