Böjte Csaba összefogásra bíztatta a közösséget

2023.07.24. 20:00

Balatoni csillagösvény és gyermekkoncertek Siófokon

Siófokon mutatott be szentmisét Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a héten a X. Balatoni Csillagösvény Missziós Körút keretében a Szent Lőrinc- templomban. A szentmisét követően a Marosszéki Kodály Gyermekkaradott koncertet.

Andricz Gabriella

- A hét állomásból álló missziós körút harmadik helyszínére -Várpalota, Balatonfűzfő, Zirc után- érkezett Siófokra Böjte Csaba és az ötven fős szovátai gyermekkórus.  Böjte Csaba prédikációjában arra bíztatta a közösséget, hogy nem szabad félni, hisz Jézus Krisztus is arra bíztat minket, hogy formáljunk közösségeket, és együtt könnyebb szembenézni a nehézségekkel: - A gonosz lélek mindannyiunkat szeretné félelemmel és kishitűséggel, reménytelenséggel eltölteni, ez a félelem sokszor összemorzsol minket.  

Isten arra bíztat minket, hogy ne adjuk fel a küzdelmet, fogjunk össze, és együtt sikerülni fog! Ha a közösségünk, a családunk, nyikorog, meg kell olajozni! A székely ember is tudja, ha egy növény száradni kezd, nem szidni kell, táplálni azt. Egymással is ezt kell tennünk, és könnyebben elviseljük a mindennapi gondjainkat. Jézus Krisztus nem mamahotelt épített számunkra a mennybemenetelkor, nem ő fogja megoldani a gondjainkat számunkra, hanem arra bíztat, hogy legyünk talpraesettek, vegyük kezünkbe saját sorsunkat és merjünk szembenézni a problémákkal, ne sajnáltassuk magunkat! Ő maga sem adta fel a küzdelmet nagycsütörtökön és nagypénteken, mint ahogy Hunyadi János sem Nándorfehérvárnál. A déli harangszó is arra figyelmeztet minket nap mint nap, hogy veszélyben vagyunk, de tegyünk meg mindent azért, hogy jobb legyen! - mondta el prédikációjában Böjte Csaba. 

A szentmisét követően a marosszéki gyermekkórus adott lélekemelő koncertet a templomban. Repertoárjukban a magyar népdalok mellett középkori, barokk kórusművek, valamint kortárs szerzők darabjai is felcsendültek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában