Videó

2023.07.22. 16:00

Ifjú fagylaltkritikusok járják a Balatont

Fagylaltkóstolásra bíztatja a Balatoni Turizmus Szövetség a gyerekeket nem cska nyáron, de egész évben. Vannak, akik már videóban zsűrizték a Balaton fagyiját.

Sonline.hu

Egyre több a kulináris rendezvény a Balatonon, amelyekkel párhuzamosan növekszik a versenyek, ranglisták száma. Idén a turisztikai és gasztronómiai szakemberek együtt keresték például a Balaton legjobb fagyiját és a legízletesebb strandételét is. A zsűriben mindig komoly szaktekintélyek ültek, ugyanakkor eddig egyetlen versenyen sem kérdezték meg, hogy melyik finomság ízlik legjobban a gyerekeknek.

A Balatoni Turizmus Szövetség most felhívást intézett a szülők és a gyerekek felé, hogy mondják el véleményüket arról, hogy nekik melyik fagylalt ízlik a legjobban. Arra kérik a turistákat, hogy készítsenek fotót vagy videót arról, hogy mikor és hol ettek fagyit. A kínálatról mondják el véleményüket a közösségi médiában és üzeneteiket juttassák el a turisztikai szervezetnek is.

Az első videót két általános iskolás kislány, Anna és Adél küldte el a turisztikai szakembereknek. Ők egyébként is azzal szeretnének foglalkozni a nyáron, hogy fagylaltkritikákat közölnek saját videós csatornájukon. Ők voltak az elsők, akik ellátogattak a Balaton Fagyija 2023 – győzteséhez is. A lányok szerint nem csak a zsűri által kiválasztott fagylalt miatt érdemes Balatonalmádiba utazni, sok más különlegesség is található itt a pultban.

A kisebbek véleményére a szakemberek már csak azért is kíváncsiak, mert köztudott, hogy a gyerekek ízvilága gyakran különbözik a felnőttekétől. Ugyanakkor a családok étkezési és utazási preferenciáit a gyerekek véleménye is befolyásolja.

Éskovács Péter, a szakmai szervezet kommunikációs tanácsadója elmondta, a fagyis videókat nem csak nyáron várják, a Nyitott Balaton akció keretében ősszel is arra buzdítják majd a családokat, hogy induljanak el egy-egy napos kirándulásra a Balaton felé és térjenek be egy videós fagylaltozásra azokra a helyekre, amelyek szeptemberben és októberben is nyitva vannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában