Fotók

2023.07.09. 19:15

Maraton a tóparton, éjjel is kaptak a pontyok Töröcskén

Ezúttal 15 csapat és 30 páros részvételével zajlott a hétvégi 33. töröcskei horgászmaraton.

Harsányi Miklós

Szombaton délután négytől vasárnap délig tartott a versengés, s menet közben négyszer mérlegeltek. Bár a hőségben ritkábban kapott a hal, a résztvevők pontyot, amurt és keszeget is szákoltak.  Az indulók egy bottal, rajta egy darab egyágú horoggal horgászhattak, s kizárólag úszózhattak.

–  Jó a víz, éjszaka is kapott a hal színvonalas a rendezvény: szerintem érdemes volt eljönni – mondta Somogyi Milán a vasárnap hét órai mérés után. A dombóvári férfi társával, Havasi Péterrel nevezett a maratoni erőpróbára, s rövid idő alatt annyi élmény érte, hogy  2024-ben is szívesen indulna. A tolnai csapatnál vasárnap reggel 19 090 gramm halat mértek a szektorbírók, a négy fős csapat –  Vig József, Jegenyés László, Pataki József és Dávid Imre – egymás után kereste fel a többi horgászt.  

Csányi Dénes, aki Liska Zoltánnal vett részt a versengésen Kalocsáról utazott Kaposvárra, a hétvégi maraton sorrendben a nyolcadik volt, s a 48 éves férfi több mint négy évtizede horgászik. A Dunán kívül szereti a somogyi tavakat, a Töröcskei-tó adottságai révén különösen közel áll hozzá.  

Hegedűs Péter és Dancs László a Nagybajom és Vidéke Horgász Egyesület színeiben versenyeztek.
– Most szerencsénk volt, alapvetően csonti csokorra kapott a hal – mondta Hegedűs Péter. – S nem panaszkodhatunk, hiszen már hajnali három körül is volt fogásunk.  Felkészültünk a hőségre  a sapka, a napszemüveg és az UV-szűrő pólón kívül több mint három liter ásványvizet ittam.

Kozári Miklós, a házigazda Kaposvári Sporthorgász Egyesület elnöke azt mondta: 15 csapat és 30 páros részvételével rendezték meg a hétvégi 33. töröcskei horgászmaratont. A sikeres verseny érdekében 18 mázsa három nyaras pontyot telepítettek, s bár a nagy meleg miatt kevésbé kapott a hal, összességében így is eredményes versenyt tartottak. Összesített párosban a Kaposvári Sporthorgász Egyesület II-es alakulata nyert melynek tagjai Balogh Szilveszter és Rozs Tamás voltak. Csapatversenyben a Halas Team végzett az élen, a csapat tagjai Somogyi Milán, Havasi Péter, Lóki Attila és Pekalics László. Az indulók összesen 1266 kiló halat fogtak, a részletes eredmények az fcms.hu oldalon találhatóak. A díjakat többek közt Kozári Miklós és Szűcs Tibor, a Somogyi Hírlap szerkesztője adta át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában