Ügyintézés

2023.07.26. 10:20

Műszaki: időpontot csak online kapunk

A korábban már jól megszokott, kormányablakokra, földhivatalokra és egészségpénztári ügyfélszolgálatokra használatos Kormányhivatali Központi Időpontfoglaló Alkalmazás (KHKIA) fejlesztése után már a közlekedésfelügyeleti vizsgasorokra is ezen a felületen lehet időpontot foglalni. A közlekedésfelügyeleti vizsgasorok esetében az időpontfoglalás az ügyfelek számára kötelező, korábban Somogyban ezt e-mailen tehették meg az ügyfelek, júliustól viszont már csak a központi időpontfoglaló használatával van erre lehetőségük. A khkia.kh.gov.hu oldalon ügyfélkapuval történő belépéssel érhető el a felület, itt választhatják ki térképen vagy felsorolásból a Kaposvár, Vásártéri utca 2. szám alatt működő vizsgaállomást. 

A vizsgaállomáson jelenleg csak készpénzes fizetés lehetséges, s a közúti járművek műszaki vizsgáztatására történt időpontfoglalás véglegesítése után nincs lehetőség a rögzített adatok módosítására, illetve a foglalás törlésére. Vizsgára kizárólag csak a foglaláskor berögzített alvázszámú járművel lehet megjelenni. 

A „Közúti jármű forgalomba helyezésének engedélyezése 3,5 t felett” és a „Közúti jármű forgalomba helyezésének engedélyezése 3,5 t alatt” megnevezésű ügykörök esetében a foglalás véglegesítéséhez szükséges a forgalmi engedély minden lapjának, valamint a jármű tulajdonjogát igazoló dokumentumnak a feltöltése is. Új járművek esetében a forgalmi engedély helyett a jármű műbizonylatát, az úgynevezett CoC okmányt kell mellékelni. (Elfogadható formátumok: PDF vagy JPG). A műszaki vizsgálaton a jármű származási és tulajdonszerzési okmányait, valamint a műszaki igazolásait eredeti példányban kérik a hivatal munkatársai bemutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában