Kitiltották az okostelefonokat

2023.07.19. 20:00

Tábori tanulság: a virtuálisnál sokkal érdekesebb az igazi szarvas és a mókus

Tábori ágyakon, sátorban alszanak, a vacsora tűzön készül, gyerekek táboroznak a héten a Zaranyi erdőben. A somogyi vadászkamara számos természetközeli programmal készült a táborozóknak, akik elektromos kütyüket nem hozhattak magukkal.

Góz Lilla

Sisakban, fegyverrel a kézben találtunk a gyerekekre kedden délelőtt a Zaranyi erdőben. Éppen a célba lövést gyakorolták. A táborozókhoz a 18. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda katonái érkeztek, és ők mutatták be a fegyverhasználatot. – Nem könnyű megtartani a fegyvert, nagy súlya van – mondták el lapunknak a táborozók. 
Mirejder Kata az elsők között jelentkezett a programokra. Még a magaslesre is felcipelt egy fegyvert, és a puska távcsövével fedezte fel az erdőt. – Nagyon jól érzem itt magam, bár reggel kicsit hideg volt – mondta a fiatal lány. – Hétfőn este virslit sütöttünk a tűzön. Nagyon tetszett, és mindet megettük – mesélte. 

Papp Marianna táborvezető elmondta: ezen a héten tíz gyermekkel táboroznak. – Nagyrészt Somogyból érkeztek, de velünk táborozik egy Portugáliában élő magyar kislány is – mondta. – Itt az erdőben az életre nevelünk, olyan tudást adunk át a vadászkamara Ismerd meg a vadászokat ifjúsági programjának segítségével, amit az iskolában nem lehet – mondta a táborvezető pedagógus. 
Kemenszky Péter, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) területi szervezetének titkára elmondta: a vadászszövetség üzemeltette Pál Endre Ifjúsági Oktató Központban két héten át táboroztatják a gyerekeket. – A 2021-ben átadott táborban két pedagógus foglalkozik a gyerekekkel. Programbőség van, jártak már náluk vadászkürtösök, lesz vadászkutyás- és solymászbemutató, kirándulnak a bőszénfai szarvasfarmra, megnézik Somogyország vadászati kincseit, Máj Péter pedig a betyárok világát mutatja be – mondta Kemenszky Péter. Hozzátette: a gyerekek a MH Lahner György 2. Ellátóezredtől kapott sátrakban, tábori ágyakon alszanak, és maguk szedik az ágakat az esti tűzrakáshoz. 
– A táborban nincs se telefon, se tablet. Az a célunk, hogy a gyerekeket a lehető legközelebb vigyük a természethez – emelte ki a titkár, aki azt is elmondta, hogy már most lehet jelentkezni a következő táborokra. 
 Tablet és telefon helyett célba lövés és tábortűz a program ezekben a napokban.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában