Megújuló buszflotta

2023.07.02. 08:40

Új buszok járják már Siófok utcáit

Négy új autóbusz áll munkába Siófokon, miután a város költségvetése lehetővé tette azok beszerzését.

Koszorus Rita

Forrás: facebook

A jó hírről közösségi oldalán számolt be Lengyel Róbert polgármester, aki azt is közölte: Siófok különleges helyzetben helyi közlekedés tekintetében, hiszen közel 540 utcával és majd 17 kilométeres partszakasszal, nyaralóövezetekkel, közel 7 ezres lélekszámú kiliti városrésszel nem engedheti meg magának, hogy ne legyen helyi autóbusz közlekedése. Amely ugyan nem kötelező helyi feladat, de az önkormányzat ettől függetlenül finanszírozza a működést. Megjegyezte, mivel mindösze az eladott jegyek egyharmada fedezi a helyi buszokat üzemeltető Volán költségeit, csak tavaly mintegy 150 millió forintott fizetett ki a társaságnak Siófok városa.  

A legutóbbi képviselő-testületi ülésen a polgármester azzal a javaslattal állt elő, hogy vásároljanak újabb buszokat. Mivel a forgalomban lévők nem méltóak a nyár fővárosához, fogalmazott a városvezető. Ezt a testület teljes egyetértésben elfogadta, s csütörtökön meg is nézték az új buszokat Virág Erzsébet önkormányzati képviselővel, aki egyben a testület idegenforgalmi bizottság elnöke is. 

Lengyel Róbert azt írta, a hét végétől már járnak az új buszok, amelyek az eddigieknél jóval fiatalabb MAN-ok, 3 ajtósak és légkondicionáltak, környezetkímélőek, alacsonypadlósak, fedélzeti elektronikus utastájékoztató rendszerekkel ellátottak, esztétikusak és kényelmesek is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában