Kreatív felhasználás

2023.08.18. 17:38

A falu címere és Szent István is elkészült sörösdobozokból

Újabb különleges alkotással lepte meg a kisgyalániakat Süle Zoltánné. A nemzeti ünnep közeledtével Szent István alakját, valamint a település címerét készítette el sörösdobozokból.

Góz Lilla

A felső vörös mezőben lebegő helyzetű kerek tetős ezüst templom, az alsó zöld mezőben jobbra fordult, fekete sörényű, farkú és patájú barna ló is megjelenik. A sörösdobozból készült címerről az egymással szembefordult, kitátott szájú, nyelvét kiöltő zöld kígyó sem hiányzik. Süle Zoltánné több mit két éve minden ünnephez kötődően különleges kültéri díszeket készít, amelyet a falu központjában állít ki.  Eleinte tartott attól, hogy nem lesz elég sörösdoboza, de szerencsére a család mellett a helyiek is folyamatosan szállítják az alapanyagot. A kisgyaláni hivatalsegéd két éve tervezte el, hogy elkészíti faluja címerét is, amely a nemzeti ünnepünk előtti napokban már a település központjában látható.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában